Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel dodá 600 autobusov rumunským školákom

V Rumunsku sa pred nedávnom konala verejná súťaž o nákup nových malých autobusov pre školákov základných škôl. Výhercom sa stal Opel s modelom Movano.

Odovzdanie prvých 100 vozidiel Movano sa konalo počas tlačovej konferencie, ktorú usporiadala rumunská vláda v centre Bukurešti. Námestie v hlavnom meste Rumunska zaplnili žlté automobily Opel, ktoré budú bezpečne prevážať žiakov z určených miest do škôl.

Takúto veľkú verejnú súťaž Opel doteraz nikdy nevyhral. Ide o najväčšiu flotilu vozidiel od začiatku ekonomickej krízy. Novinári a úradníci informovali počas odovzdania automobilov o malých mestách a obciach, kde budú malé žlté autobusy slúžiť.

Opel Movano Opel Movano

Na 600 nových autobusov Opel už čaká 9 600 žiakov, ktorí budú počas jazdy do školy v bezpečí modernej techniky. Usporiadanie modelu Movano v koncepcii pre prevoz osôb je 16 + 1.

Na tlačovej konferencii sa stretli rumunský premiér, minister pre rozvoj, minister školstva, zástupcovia médií, vodiči a starostovia príslušných obcí. Prevzatie zvyšnej časti 500 vozidiel prebehne už čoskoro.

Opel Movano

Opel Movano, ktorý bude od nového školského roku zabezpečovať prevoz školákov, je variant s konfiguráciu L3H2, s najväčšou dĺžkou a druhou najvyššou karosériou. O pohon sa stará motor 2,3 CDTI.

Vybavenie vozidiel je na najvyššej úrovni bezpečnosti a komfortu. Všetky vozidlá majú klimatizáciu. Na žiadosť klienta je maximálna rýchlosť obmedzená na 90 km/h. Opel poskytuje 5 ročnú záruku a zabezpečenie servisných služieb prostredníctvom siete predajcov po celej krajine.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov