Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aston Martin V12 Vantage S Roadster

Luxusná a športovo orientovaná automobilka Aston Martin prinesie v priebehu tohto roka na trh nový automobil, ktorý bude najrýchlejším sériovým roadsterom. Prvé predstavenie novinky sa konalo už v roku 2013.

Novinka poskytne pre radosť z jazdy otvorenú strechu a vysoký výkon . Špeciálne vytvorený výfukový systém a motor bez preplňovania zabezpečia nádhernú zvukovú kulisu za každých podmienok.

Pohonnou jednotkou bude vidlicový 12- valec s atmosférickým plnením. Zdvihový objem je 6,0 litra, maximálny výkon 421 kW (573 k) a krútiaci moment dosahuje 620 Nm. Už pri 1 000 ot./min. má motor k dispozícii 510 Nm.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 4,1 sekundy a maximálna rýchlosť je 323 km/h. Nová je tiež 7-stupňová prevodovka Sportshift III. Je to manuálna prevodovka, ktorá má spojku ovládanú hydraulickým robotom . Novinka, ktorá nahrádza predchádzajúci 6-stupňový manuál, znížila svoju hmotnosť o 20 kg.

Aston Martin V12 Vantage S Roadster Aston Martin V12 Vantage S Roadster

Prevodovka je v automobile umiestnená pri zadnej náprave, teda v usporiadaní transaxle. Vďaka tomuto umiestneniu zabezpečuje vozidlu vyvážené rozloženie hmotnosti. Adaptívne tlmenie, ktoré je nastaviteľné v troch stupňoch, spája svoje sily s trojstupňovým DSC dvojstupňovým ABS.

Na výber sú 3 jazdné režimy: Normal, Sport a Track. Režim Sport mení odozvu škrtiacej klapky, rýchlosť radenia prevodových stupňov a naladenie výfukového traktu. Posledný režim je určený výlučne na uzavretú trať. Brzdový systém využíva uhlíkovo-keramické brzdy. Posilňovač riadenia ZF Servotronic ponúkne 2 režimy, Sport a Normal.

Na prednom čele je mriežka chladiča z uhlíkových vlákien. Lakovaná môže byť do čiernej alebo titánovo striebornej farby. Nové sú 10-lúčové disky z ľahkých zliatin.

V interiéri, na prístrojovej doske alebo výplniach dverí,  je veľa karbónových doplnkov . Novinkou sú čierne pedále. Športový volant má v strednej časti čalúnenie z kože. Lakovanie automobilu má nové odtiene farieb s rôznymi karbónovými prvkami na kapote.

MM, Aston Martin

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov