Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vznetová ikona TDI oslavuje 25 rokov

Pred 25-timi rokmi predstavila automobilka Audi svoj prvý vznetový motor s priamym vstrekovaním nafty. Nebol to prvý vznetový motor s takouto technológiou medzi osobnými vozidlami, no spustil ofenzívu „dieselov“ pod kapotami osobných automobilov.

Audi si pripomenie okrúhle výročie novou motorizáciou pre model A7. Nepôjde o úplne nový motor, len o mierne upravenú verziu najsilnejšieho bi-turbo motora. Pôvodná verzia mala 230 kW (313 k). Audi A7 competition pridá 10 kW na úctyhodných 240 kW (326 k).

Krútiaci moment motora zostane nezmenený, jeho maximum 650 Nm je k dispozícii v širokom rozsahu 1 400 až 2 800 ot./min. Zrýchlenie upravenej verzie z 0 na 100 km/h trvá len 5,1 sekundy. Vďačí za to aj pohonu všetkých kolies quattro.

Audi A7 competition Audi A7 competition

Zo zdvihového objemu 3,0 litra dostali konštruktéri úpravou vačkového hriadeľa 5 kW (7 k) navyše. K dispozícii je aj funkcia overboost, ktorá pri plnom plyne pridá krátkodobo ďalších 15 kW (20 k). Motor spĺňa emisnú normu Euro 6.

S novým motorom má v sérii Audi A7 competition športový paket S line. Ten zahŕňa zníženie svetlej výšky o 20 mm, kolesá v dizajne W s priemerom 20 palcov a plášťami s rozmerom 265/35. V ponuke sú aj brzdové strmene nalakované do červenej farby a veľké 17-palcové kotúče vpredu.

Audi A7 competition Audi A7 competition

V exteriéri pribudnú znaky V6 T, čierne vonkajšie kryty spätných zrkadiel a vysoko lesklé koncovky výfuku. V ponuke príplatkových farieb bude na výber medzi Daytona šedou, Misano červenou, Sepang modrou a Nardo šedou.

Vnútri automobilu budú športové sedadlá v čiernej alebo striebornej koži Valcona. V opcii budú S športové sedadlá s kontrastnými švami. Obklady dvier a prístrojovej dosky budú s povrchom dreva a kovu. Pod volantom bude mať vodič k dispozícii pádla na radenie prevodových stupňov 8-stupňového Tiptronicu.

V štandardnej výbave budú LED svetlomety. Za príplatok Audi dodá najnovšiu techniku  Matrix LED svetlometov a nočného videnia. Nová motorizácia príde do predajní na jeseň.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov