Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche predalo najviac automobilov za prvý polrok v histórii

Výrobca športových automobilov zo Štutgartu predal za prvý polrok tohto roka najviac vozidiel v histórii. Od januára do júna 2014 získalo nové modely Porsche 87 800 zákazníkov.

Ide o najlepší výsledok v histórii Porsche. Športové automobily nepredávali predajcovia veľmi často, no v tomto roku nastal obrat. Podiel nových automobilov sa oproti minulému roku zvýšil o 8 %.

Najvýraznejším ťahúňom automobilky bol model Panamera Gran Turismo.  Predaj týchto automobilov dosiahol približne 13 500 kusov, čo je nárast oproti minulému roku o nezanedbateľných 28 %.

Približne jeden z desiatich zákazníkov prejavil záujem o športový plug-in hybrid. Bernhard Maier, člen výkonnej rady Porsche AG, prezradil plány spoločnosti na budúci polrok: Veľký dopyt po automobiloch Porsche chcú udržať uvedením novinky Macan.

Výrazne silná reakcia na automobily Porsche bola na európskom trhu, kde automobilka predala o 14 % vozidiel viac, ako minulý rok, čiže takmer 30 000. Z toho až 12 300 automobilov predali na domácom nemeckom trhu.

V USA predalo Porsche o 8 % viac vozidiel (23 000 kusov). Rovnako veľký percentuálny nárast zaznamenala značka aj na trhu v Číne, za prvých 6 mesiacov tam predali 19 800 automobilov.

Celosvetovo tvorí významný podiel model Cayenne, zákazníkom dodali 37 200 kusov. Nasleduje model 911, ktorého predali viac ako 15 000 exemplárov.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov