Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo spustilo výrobu modelov S60 a V60 Polestar

Automobily Volvo sú známe bezpečnostnými technológiami. Volvo však novou sériou Polestar myslí aj na športovejšie založených vodičov.

Značka Polestar je pre priaznivcov Volva známa. Ide o výkonnejšie varianty bežných vozidiel, ktoré sú lakované neprehliadnuteľnou modrou farbou. Platí to aj v tomto prípade, oba typy sú lakované modrým odtieňom.

Prvé modely s prívlastkom Polestar nedávno opustili výrobnú továreň vo švédskom Torslande. Táto továreň oslávila v tomto roku 50 rokov od založenia, preto je pridelenie výroby výnimočných modelov závodu v Torslande odôvodnené.

Volvo V60 Polestar Volvo S60 Polestar

Okrem modelov Polestar vyrobili v Torslande viac ako 6,8 milióna automobilov s logom Volvo. Prvým bolo Volvo Amazon, ktoré zišlo z výrobných pásov v roku 1964.

Výnimočná séria Polestar je však prísne ohraničená na 750 automobilov. Tie zamieria k zákazníkom v Kanade, Holandsku, Japonsku, Švajčiarsku, Veľkej Británii, USA a domácom Švédsku. Malá séria tak na iných trhoch nebude dostupná.

Volvo Polestar Volvo Polestar

Nové modely Polestar schádzajú z výrobných pásov spolu s bežnými vozidlami. Na výrobnom páse sú sýto modré automobily neprehliadnuteľné a tak netreba kvôli pár modelom prerušovať veľkosériovú výrobu.

Novinky S60 a V60 Polestar majú úplne nový podvozok so športovo ladenými tlmičmi a brzdami. Vybavené sú výhradne pohonom oboch náprav. Pohonnou jednotkou je preplňovaný vidlicový šesťvalec s výkonom zvýšeným na 260 kW (350 k).

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov