Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi spúšťa predaj nového TT

Vynovený kompaktný športový automobil od Audi, model TT, predstavili len nedávno. Oficiálny predaj sa začal 10. júla na domácom trhu v Nemecku. Premiéru mal aj nový virtuálny prístrojový panel.

Fanúšikovia, ktorí čakali na novinku, nezostali sklamaní. Základná cena s motorom 2,0 TFSI začína na 35 000 €. Tretia generácia príde s novými pohonnými jednotkami, exteriérovými aj interiérovými doplnkami.

Základným usporiadaním bude pohon prednej nápravy. V opcii bude aj pohon všetkých kolies quattro. Novinka má nižšiu pohotovostnú hmotnosť. Tretia generácia bude opäť k dispozícii ako verzie  S a RS.

Audi TT Audi TT

Oficiálnu premiéru absolvuje aj virtuálny prístrojový panel. Do ponuky sa dostane na jeseň tohto roka. Ide o plne digitálny displej, ktorý nahradí bežne používaný analógový prístrojový panel. Jeho súčasťou je aj monitor MMI.

Displej s uhlopriečkou 12,3 palca ponúkne všestrannú grafiku a detailné ilustrácie. Audi používa najnovší čip Tegra 30  zo série Tegra 3 (v spolupráci so spoločnosťou Nvidia), ktorý poskytne rýchly grafický procesor. Audi je prvým výrobcom automobilov, ktorý túto novinku použije.

Audi TT Audi TT

TT môžu poháňať 3 štvorvalcové motory. Všetky majú preplňovanie a priame vstrekovanie. Základnou motorizáciou je 2,0 TFSI s výkonom 169 kW (230 k). Vznetová verzia 2,0 TDI s výkonom 135 kW (184 k) začína s cenou 35 900 €. Kombinovaná spotreba je len 4,2 l/100km.

K dispozícii bude tiež športová verzia TTS s výkonom 228 kW (310 k). Štartovacia cena pre nemecký trh je 49 100 €. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne model za 4,7 sekundy. Predpredaj tejto verzie sa začne na jeseň tohto roka.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov