Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Abarth 695 Biposto – rýchly diablik

Na prestížnom podujatí v Goodwoode, ktoré sa uskutočnilo 26. až 29. júna, predstavili zástupcovia Fiatu nového malého malého športovca. Najviac Abarth zo všetkých Abarthov – tak prezentovali novinku predstavitelia.

Malý model debutoval na podujatí Gumball 3000. Ide o nesúťažnú rally verziu, z ktorej vyrobia iba 120 kusov. Akcia v Goodwoode priláka každoročne veľa návštevníkov, preto je toto miesto ideálne pre predstavenie upraveného vozidla.

Abarth 695 Biposto ukázal svoje schopnosti priamo na trati. Takmer 2 kilometre ťažkých zákrut preverili jazdné vlastnosti rýchleho mini automobilu. Náročnosť pretekov dokazuje aj prevýšenie trate, ktoré dosahuje 100 metrov .

Abarth 695 Biposto Abarth 695 Biposto

Na pohon automobilu slúži preplňovaný štvorvalec so zdvihovým objemom 1,4 litra. Ide o najsilnejší motor, ktorý nainštalovali do cestných Abarthov. Vozidlo má pohotovostnú hmotnosť len 997 kg. Ide tak o jeden z mála automobilov, ktoré majú pomer hmotnosti k výkonu len 5,9 kg/k.

Tento výsledok je najlepší v kategórii. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h model zvládne len za 5,9 sekundy. Ide tak o najrýchlejšiu prednokolku v súčasnosti na trhu.

Výfukový trakt zverili známemu úpravcovi Akrapovičovi. Tlmiče s nastaviteľnou tuhosťou sú od Extrem Shox. Brzdový systém dodala firma Brembo, 18-palcové disky kolies spoločnosť OZ a športové 4-bodové sedadlá firma Sabelt.

Abarth 695 Biposto Abarth 695 Biposto

Abarth je značka, ktorá spája dva svety. Prvý je svet výkonu a pretekania, štýlu a jedinečnosti. Abarth 595, ktorý modernizovali v tomto roku, prezentuje štýl a športového ducha značky. Abarth 695 je hlavne športovým vozidlom.

Model 595 je po novom k dispozícii so 7-palcovým displejom v štandardnom vybavení. Novinkou sú 16-palcové disky s upraveným dizajnom. Dizajnéri ponechali pôvodné odtiene lakovania: Campovalo Grey, Officina Red, White Gara a Leggenda Light Blue.

Abarth 595

 

MM, Abarth

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov