Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Trieda C sa bude po USA vyrábať aj v Číne

Mercedes-Benz odštartoval výrobu novej Triedy C vo svojom severoamerickom závode v Tuscaloose. 

Sedan Triedy C po prvýkrát schádza  z výrobných liniek závodu Mercedes-Benz v meste Tuscaloosa severoamerického štátu Alabama. Trieda C tým ako najžiadanejší konštrukčný rad značky dopĺňa tradičný výrobný program tohto závodu: Triedu M, Triedu R a Triedu GL. Ako prvý model značky s hviezdou sa bude už tohto roku nový sedan Triedy C vyrábať na štyroch kontinentoch. Po závode v nemeckých Brémach, v juhoafrickom East Londone a americkej Tuscaloose aj v čínskom Pekingu.

Garantom kvality produkcie Triedy C  vo všetkých závodoch tohto výrobného zväzu je závod v  Brémach. Ako vedúci závod zabezpečuje aj nástrojovú stratégiu a školenia pracovníkov z medzinárodných sídiel. Pre zahraničné závody už vyškolil okolo pol tisíca zamestnancov. Z toho viac ako sto zo závodu Tuscaloosa. Tí potom ako multiplikátori odovzdávajú svoje poznatky v materských závodoch.

Závod Tuscaloosa (Mercedes-Benz U.S. International – MBUSI) vznikol v roku 1995. Vlani vyrobilo viac ako tritisíc zamestnancov tohto závodu (stav k ultimu roka) spolu 185-tisíc vozidiel.

MB (šr)

MB fabrika  MB fabrika 2

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov