Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Golf Sportsvan získal 5 hviezdičiek v EuroNCAP

Volkswagen nedávno uviedol na trh model Golf Sportsvan.EuroNCAP ho podrobilo v uplynulých dňoch nárazovej skúške. Výsledok preukázal prvotriednu bezpečnosť malého MPV.

Golf Sportsvan je novinka na trhu. Priamy predchodca, ktorý Volkswagen prezentoval ako Golf Plus, nárazovú skúšku neabsolvoval. Novinka tak dokazovala svoje bezpečnostné štandardy po prvýkrát, od kedy Volkswagen vyrába malé MPV.

Okrem robustnej konštrukcie je úspešný výsledok zásluhou aj množstva asistenčných systémov, sedačiek a airbagov. Golf Sportsvan s inovatívnymi systémami je jedným z najbezpečnejších vozidiel vo svojej kategórii.

Údaje spoločnosti EuroNCAP sú odborníci považujú za najlepšie informácie o bezpečnosti jednotlivých modelov. Celkové hodnotenie sa skladá zo štyroch čiastkových častí: ochrana cestujúcich pre dospelých a deti, ochrana chodcov a asistenčné systémy.

Čelný náraz automobil absolvuje v rýchlosti 64 km/h. Ide o náraz so 40-percentným prekrytím a vozidlo naráža do hliníkovej bariéry. Bočný náraz absolvuje v rýchlosti 50 km/h, do vodičových dverí.

Ďalšia časťou hodnotenia ochrany cestujúcich je bočný náraz do stĺpa pri rýchlosti 29 km/h a smeruje na B-stĺpik vozidla. Golf Sportsvan získal z tohto hodnotenia 87 % z maximálneho počtu bodov. V ochrane detí získala novinka 85 % zo všetkých dostupných bodov.

Volkswagen Golf Sportsvan Volkswagen Golf Sportsvan

Test EuroNCAP zahŕňa aj asistenčné systémy, ktoré pomáhajú predísť nehodám, prípadne zmierniť ich následky. Ide o pasívnu a aktívnu bezpečnosť. V sériovej výbave má Golf Sportsvan elektronickú kontrolu stability ESC, elektronickú uzávierku diferenciálu, predkolízne brzdy, stabilizáciu prívesu, 8 airbagov a kotviace body ISOFIX.

V príplatkovej výbave je veľa ďalších asistenčných systémov, ktoré pomáhajú predísť nehodám: adaptívny tempomat ACC, monitoring okolia pred vozidlom vrátane systému City s núdzovým brzdením, asistent vybočenia z jazdného pruhu, či asistent dynamických svetlometov, asistent mŕtveho uhla a Traffic Alert. Ten varuje vodiča pri cúvaní z parkovacieho miesta a informuje ho o prichádzajúcich vozidlách.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov