Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvé víťazstvo pre Volkswagen e-Golf

Automobilka Volkswagen nedávno začala s produkciou elektrických vozidiel. Po malom modeli e-Up prišiel na scénu väčší súrodenec, e-Golf. Ten dokonca zvíťazil v známej rally elektrických vozidiel.

Model nižšej strednej triedy, prepracovaný z pôvodného Golfu, patrí k najúspornejším elektrickým vozidlám. Volkswagen dokázal, že elektrický Golf je schopný prevádzky v náročných podmienkach, ako sú Alpy.

Od 31. mája do 7. júna prebiehala súťaž Wave Trophy 2014 (World Advanced Vehicle Expedition). Elektrický Golf v nej zvíťazil v kategórii Popular Wave, určenej pre sériové vozidlá.

Vlajková loď Volkswagenu medzi elektrickými modelmi preukázala svoje kvality v náročnom prostredí Álp. Až 80 tímov prekonalo trať dlhú 1 600 km rozdelenú na 8 etáp. Tie viedli zo Stuttgartu do Luzernu. Švajčiarsky tím vyhral cenu Range Award, ktorú udeľujú pre najekonomickejšie automobily s najlepším dojazdom.

Volkswagen e-Golf Volkswagen e-Golf

V horskej etape, ktorá bola pre elektromobily jednou z najťažších, e-Golf preukázal svoju vysokú účinnosť. Počas nej etapy vystúpali automobily až do výšky 3000 m.n.m.

Na jedno nabitie batérii prešiel elektrický Golf až 244 km, čím prekonal továrenský údaj 190 km. Skutočná spotreba modelu bola 9,4 kWh/100 km. Výrobca pritom predpisuje spotrebu e-Golfu 12,3 kWh/100km.

Tieto hodnoty prekonal e-Golf vďaka viacerým technologickým zlepšeniam oproti sériovému Golfu. Medzi ne patrí napríklad znížený koeficient odporu vzduchu (cx=0,281) a pneumatiky s extrémne nízkym valivým odporom.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov