Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cactus začína pichať

Citroen predstavil v Bratislave svoj najnovší prírastok, model C4 Cactus. okrem známych údajov zverejnil aj cenník pre SR a umožnil motoristickým novinárom krátke jazdy. Začína teda pichať – konkurentov…

Legendárny 2 CV síce neožíva, ale novinka sa naň naplno odvoláva.  Mala by byť pokračovateľom nesmrteľnej legendy pokiaľ ide o užitočnosť, praktickosť, jednoduchosť a dostupnosť.  toto všetko je pravda, ovšem vztiahnutá na súčasnosť. veď napríklad “jednoduchosť” znamená, že prakticky všetky funkcie sa ovládajú na veľkej dotykovej obrazovke, k dispozícii je robotizovaná prevodovka, najchúlostivejšie miesta exteriéru karosérie sú chránené vzduchovými vankúšikmi a pod. Cactus prichádza s troma benzínovými a dvoma dieselovými motormi (60 – 81 kW), mauálnou 5 stupňovou a robotizovanými 5 a 6 stupňovými prevodovkami, tromi základnými a dvoma uvádzacími stupňami výbavy. cena sa začína na 12 290 a končí na 18 290 €.

Krátka testovacia jazda prezradila, že ambície novinky nie sú prehnané. Z Cactusu je dobrý výhľad, dobre sa doň nastupuje a v interiéri je praktický. Aj zaujímavosti ako airbag spolujazdca v streche (a teda miesto pred ním v prístrojovom paneli), či ovládanie funkcií dotykovou obrazovkou robia priaznivý dojem.

Viac a podrobnejšie o novom Citroene C4 Cactus v najbližšom vydaní časopisu Auto magazín.

Dalibor Klíma, foto autor, archív

Cactus int 1  cactus 2  cactus 3

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov