Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Superb mieri na Pražský hrad

Automobilka Škoda vyhrala výberové konanie a dodá nové vozidlá pre Správu Pražského hradu. Budú to modernizované Superby s prepracovaným exteriérom.

Vo flotile prezidenta Miloša Zemana sú 3 automobily Škoda Superb. Po výberovom konaní k nim pribudne 5 modernizovaných Superbov. Automobilka Škoda vyhrala súťaž v konkurencii zahraničných prémiových značiek.

Všetkých 5 vozidiel má pod prednou kapotou špičkovú motorizáciu 3,6 FSI, vidlicový šesťvalec s výkonom 191 kW (260 k). Cez šesťstupňovú prevodovku DSG prenáša moment na štyri kolesá. Všetky vozidlá sú vo výbave Elegance. Na bokoch blatníkov sú držiaky vlajok.

Škoda Superb

Superb je vlajkovou loďou automobilky už od roku 2001. Vlani absolvoval modernizáciu exteriéru. Pražský hrad nie je jediná inštitúcia, ktorá používa Superb na reprezentačné účely. Od inaugurácie v roku 2013 jazdí Superbom aj český prezident Miloš Zeman.

Superb slúži ako služobné vozidlo aj českému veľvyslancovi v Číne. Špičkovú motorizáciu 3,6 FSI využíva aj diaľničná polícia v Českej Republike.

Automobilka Škoda dodávala vozidlá pre hlavu štátu už dávnejšie. Prvý československý prezident Masaryk jazdil od roku 1926 na automobile Škoda Hispano Suiza. Ten poháňal šesťvalec s výkonom 73 kW (100 k).

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov