Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Concept Roadster

Na prehliadke Concorso d´Eleganza Villa d´Este predstaví BMW štúdiu nového motocykla. Ide o koncept, ktorým BMW Motorrad prezentuje budúcnosť svojich roadsterov s motorom boxer.

Motocykel využíva klasické prvky a interpretuje ich v modernom vyobrazení. Poháňa ho motor typu boxer,, má jednoramennú zadnú vidlicu s integrovaným kĺbovým hriadeľom. Rám je priehradový, rúrkový.

Motor zo zdvihového objemu 1,2 l produkuje 92 kW (125 k) a krútiaci moment 125 Nm. Od motora sa odvíjajú aj zvyšné proporcie motocykla s nízkym predkom a vyššou zadnou časťou. Tmavá časť opticky tlačí motocykel bližšie k vozovke.

BMW Concept Roadster BMW Concept Roadster

Predný svetlomet sa tvári ako kruhový. Pod zatmaveným krytom sú LED rampy. Za prednou maskou privíta vodiča prístrojová doska, ktorá mu sprostredkuje všetky potrebné informácie.

Peknú tvarovú súhru súhru tvorí nádrž, chladič a sedadlo. Plastová nádrž poskytuje dobrú ergonómiu a vytvára dostatočný priestor pre nohy. Stredná časť nádrže púta prvkami z tmavej ocele.

Samonosná zadná konštrukcia pozostáva z jedného celku. Je vyrobená z hliníka a dodáva motocyklu veľmi dobré jazdné vlastnosti vďaka svojej ľahkosti. Farebné aplikácie v neónovej žltej farbe vytvárajú nezameniteľný dizajn na spodnej časti sedadla, kryte ventilov a lamelách chladiča.

BMW Concept Roadster BMW Concept Roadster

Z hliníka sú aj postranné otvory pre vstup vzduchu. Nevšedný je trojrozmerný prelis na ploche nádrže, ktoré vytvára ilúziu pohybu vpred. Ochranný rám okolo krytu ventilov prezrádza, že koncept zvládne prejazdy zákrut vo vysokom náklone.

Rám má modrú farbu Sparkling Racing Blue. Nádrž a časť rámu je naopak v bielej a žiarivo modrej farbe. Pred motorom sa nachádza spojler. Pôsobí ako aerodynamický prvok a plní aj funkciu predného tlmiča výfuku.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov