Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda predstaví športový kabriolet

Na tohtoročnom zraze GTI pri rakúskom jazere Wörthersee (28. – 31. 05.) po prvý raz predstavia štúdiu športovo strihnutého mestský kabrioletu Škoda CitiJet.

Štúdia je výsledkom učňovského projektu Azubi Car. Na vozidle pracovalo 16 žiakov SOU šesť mesiacov v tesnej spolupráci so ŠKODA Design s podporou šéfdizajnéra značky Škoda Jozefa Kabaňa. Atraktívna dizajnová štúdia Škoda CitiJet je dynamický a expresívny mestský kabriolet na báze vozidla Škoda Citigo Sport. Exteriér zaujme výraznou modrobielou kombináciou laku a modro lakovanými šestnásťpalcovými kolesami z ľahkých zliatin. Za povšimnutie stojí tiež ručne vyrobený zadný spojler alebo výfuk s dvoma efektnými koncovkami. Pod kapotou pracuje benzínový motor 1.0 MPI s výkonom 55 kW (75 k).

Športová vnútorná výbava vychádza z interiéru akčného modelu Škoda Citigo Sport. Jej súčasťou je kožou potiahnutý trojramenný volant, rukoväť ručnej brzdy a hlavica radiacej páky obšitá červeným stehovaním. Textilné poťahy sedadiel a vkladané koberčeky sú tiež v dizajne Sport. Prístrojová doska je červeno lakovaná. Navyše je do vozidla namontovaný špeciálny Soundsystem s výkonom 300 wattov. LED-osvetlenie interiéru reaguje na hudbu.

Cieľom študentského projektu je posilniť kreativitu a odbornosť žiakov. „Každý študent z tímu do vozidla vložil celé svoje srdce. Bola to skutočná tímová práca. Výsledkom je jedinečné a vzrušujúce vozidlo, na ktoré môžu byť všetci zúčastnení právom veľmi hrdí,“ zdôraznil Jozef Kabaň.

Škoda, ŠR

CityJet_studio0415_F

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov