Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Štúdia Škoda Yeti Xtreme

Okrem najmenšieho modelu CitiJet, ktorý Škoda predstaví ako štúdiu učnov, uzrie svetlo sveta aj koncept Yeti Xtreme, kompaktného automobilu s rally ambíciami.

Automobilka Škoda predstaví na zraze koncepty po piaty krát. Yeti Xtreme je kompaktné SUV v rally štýle. Kombinuje robustnosť  SUV s pohonom všetkých kolies. K tomu pridáva svojrázny dizajn a zaujímavé prvky výbavy, ktoré dodávajú automobilu jedinečnosť a odlišujú ho od bežného modelu.

Na pohon vozidla slúži preplňovaný motor TSI so zdvihovým objemom 1,8 litra a výkonom 112 kW (153 k). Maximum krútiaceho momentu 250 Nm motor dosahuje v rozmedzí 1 500 až 4 200 ot./min. Na prenos krútiaceho momentu slúži 6-stupňová dvojspojková prevodovka DSG.

Škoda Yeti Xtreme Škoda Yeti Xtreme

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 9 sekúnd, maximálna rýchlosť je 192 km/h. Koncept dostal brzdy zo sesterského modelu Octavia RS. Štúdia stojí na 17-palcových diskoch s veľkými terénnymi pneumatikami.

V prednej časti zaujmú svetlomety s LED technikou na denné svietenie. Predný nárazník má mohutný otvor pre prívod vzduchu ku chladiču. Najvýraznejším prvkom na automobile je bezpochyby matná farba, ktorá korešponduje so svietivo žlto-zeleným odtieňom. Ten nájdeme na streche a lemoch kolies.

Pre ľahšie prekonávanie prekážok má štúdia výškovo nastaviteľný podvozok. Vzadu potvrdzuje dynamický charakter vozidla nový nárazník. V batožinovom priestore má automobil Recovery Tracks, trakčné podložky, ktoré v prípade zapadnutia poslúžia na vyslobodenie zapadnutého vozidla.

Interiér nadchne novými sedadlami Recaro so štvorbodovými bezpečnostnými pásmi a karbónovými prvkami so zelenou farbou. V stredovom paneli je dokonca umiestnený nôž na rezanie bezpečnostných pásov a hasiaci prístroj. V priehradke pred spolujazdcom je integrovaná súprava na poskytnutie prvej pomoci.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov