Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200

Japonská automobilka Nissan je jedným z priekopníkov konštrukcie a výroby elektrických automobilov. Už v roku 2010 začala predávať čisto elektrický automobil Leaf. Teraz prichádza na trh s druhým modelom.

Nissan Leaf je rodinným autom. Nový elektromobil je predurčený na náročnejšie používanie, ide totiž o dodávku e-NV200. Model je odvodený od rovnomennej verzie NV200.

S príchodom druhého elektromobilu Nissan otvoril výrobu v španielskej Barcelone, ktorá bude jediným miestom, kde sa bude model e-NV200 vyrábať. Na začiatku sa bude predávať v dvadsiatich krajinách, vrátane Japonska. Neskôr sa počet rozšíri, podobne ako to bolo v prípade modelu Leaf. Investície do závodu si vyžiadali 431 miliónov €.

Nissan e-NV200 Nissan e-NV200

Hnacie ústrojenstvo preberá e-NV200 od najpredávanejšieho elektromobilu na svete, modelu Leaf.  Celosvetovo ho už predali vyše 110 000 kusov. Nový elektrický van ponúkne praktické riešenie pre rôzne podniky v širšom okruhu centier miest, kde bude jazdiť s nulovými emisiami.

Vhodný bude aj ako ľahké úžitkové vozidlo, či automobil taxislužby. Generálny riaditeľ plánovania Nissan Motor Co Ltd, Andy Palmer: „Spúšťame výrobu v čase, keď sa trh elektrických automobilov rozrastá a Nissan má výhodu prvého ťahu.“

Nissan e-NV200 Nissan e-NV200

Prvé automobily prídu na trh v priebehu júla tohto roka. Generálny riaditeľ Nissan Španielsko prezradil, že ide iba o druhý prípad, kedy sa automobil Nissan vyrobí v Španielsku a distribuuje do rodného Japonska.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov