Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Výročná edícia Mazdy MX-5

Japonská značka Mazda predstavila na autosalóne v New Yorku výročnú edíciu svojho dvojsedadlového roadstera. Ide o jeden z najznámejších modelov Mazdy, preto sa automobilka snaží o jeho ešte väčšie zviditeľnenie.

Nová edícia japonského roadstera vznikla pri príležitosti 25. výročia začiatku predaja prvej generácie Mazdy MX-5. Začala vyrábať v roku 1989 ako malý a ľahko ovládateľný roadster.

Dodnes Mazda vyrobila vyše 940 000 exemplárov MX-5, čím naďalej drží rekord v Guinnessovej knihe za najpredávanejší dvojmiestny športový automobil. Najnovšia generácia sa snaží nadviazať na obľúbenosť prvého modelu.

Mazda MX-5 Mazda MX-5

Výročná edícia spája v sebe to najlepšie, čo môže model ponúknuť. K dispozícii je so 6-stupňovou manuálnou alebo automatickou prevodovkou. Spoločnosť Bilstein dodala tlmiče. Vozidlo zdobí červená metalíza. Strecha, A-stĺpiky a bočné zrkadlá sú čierne.

Mazda MX-5 Mazda MX-5

Mazda spolu s limitovanou edíciou odhalila nový podvozok určený pre budúcu, štvrtú generáciu Mazdy MX-5. Cieľom nového podvozka a novej karosérie je znížiť pohotovostnú hmotnosť o 100 kg. Motor bude umiestnený bližšie k stredu vozidla a ťažisko sa presunie nižšie.

Interiér zaujme bielym koženým čalúnením sedadiel. Obloženie dverí spolu s dekoratívnym panelom tiež využíva bielu kombináciu. Na bokoch automobilu a prahoch sú logá nesúce názov edície.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov