Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Superb proti diaľničným pirátom

Flotila automobilov pre diaľničnú políciu v Českej Republike sa rozrástla. Novým prírastkom sú 3 automobily Škoda Superb, ktoré nasadia na diaľniciach v celej ČR.

Spolu už 10 vozidiel Škoda Superb bude hliadkovať na diaľniciach, aby zvýšili bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Všetky automobily, staršie aj najnovšie, sú vybavené najvýkonnejším motorom 3,6 FSI.

Výkon motora je 191 kW (260 k) a krútiaci moment vrcholí na hodnote 350 Nm. O prenos hnacej sily na vozovku sa stará pohon 4×4 cez medzinápravovú spojku Haldex. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne automobil za 6,4 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Dvojspojková prevodovka DSG zabezpečuje najrýchlejšie možné preraďovanie prevodových stupňov.

Všetky vozidlá majú špeciálnu úpravu pre potreby Polície ČR. Vpredu aj vzadu sú skryté výstražné LED svetlá. Tie sa používajú ako maják. Za čelným aj zadným sklom sú umiestnené displeje s červenými diódami využiteľné na rôzne hlásenia.

Vo vnútri vozidla majú policajti k dispozícii vysielačky PEGAS Integrovaného záchranného systému, GPS prijímače a Emergency System Data Recorder na záznam pohybu vozidla. Pomocníkom pri hľadaní zločincov bude tiež mobilný prenosný reflektor, druhá autobatéria a technika na identifikáciu a záznam dopravných priestupkov. Ešte pred odovzdaním automobilov do nich namontovali radary na meranie rýchlosti.

Od roku 1993 dodala spoločnosť Škoda pre potreby polície už vyše ako 17 000 automobilov, rôznych modelov a špecifikácii.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov