Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Concept Coupé SUV: predobraz športového kupé mercedes najvyššej úrovne

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV (dĺžka takmer päť metrov, šírka cez dva metre a výška okolo 1,75 metra) s pohonom všetkých kolies ponúka vzduchové pruženie a variabilnú reguláciu dynamiky jazdy (Dynamic Select Control). Tá umožňuje využívať štyri podstatne rozdielne jazdné programy a individuálne programovateľné nastavenia.
Ako kupé s hviezdou v znaku charakterizuje Concept Coupé SUV najmä typická sploštená strešná a plynulá bočná línia, natiahnutá kabína (Greenhouse) a typická maska chladiča s centrálnou chrómovou lamelou. Rovnako aj bočné okná bez rámov, typický tvar zadného okna zaobleného v hornej časti a úplne zapustené kľučky dverí. O génoch  SUV  vypovedajú svalnaté blatníky, mohutné, až 22-palcové kolesá (pneumatiky 305/45 R 22) s veľkými výrezmi, zvýraznené (i svetelne) bočné prahy dverí a vysoká línia okien, vzdušná svetlá výška a štýlová ochrana spodnej časti vozidla s integrovanými výfukmi dvojvetvovej sústavy.
Vozidlo má viacero osobitostí, ktoré podčiarkujú jeho exkluzivitu: lak ALU-BEAM (reminiscencia na strieborné šípy z tridsiatych a päťdesiatych rokov), trojrozmerne vypracované viaclúčové LED svetlomety, pohyblivé svetlá ukazovateľov smeru jazdy (rozsvecujú sa zvnútra smerom von) a tiež zadnú časť zodpovedajúcu dizajnu kupé Triedy S. Pozornosť na nej púta aj úzky svetelný pás s trojrozmernou optikou podobnou rubínom.

MB, DK

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV   Mercedes-Benz Concept Coupé SUV   Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov