Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota GT 86: modernizovaný diablik

Automobilka Toyota sa rozhodla pre modelový rok 2015 upraviť svojho športovejšieho zástupcu medzi modelmi a dopriať mu vylepšenie techniky a dizajnu.

Model GT 86 od Toyoty nepozná každý. Tento nenápadný dvojdverový a dvojsedadlový roadster však ponúka veľa zábavy za málo muziky. Dá sa očakávať, že modernizácia zasiahne aj sesterský model Subaru BRZ.

Predávať sa začal ešte v roku 2012; modernizovaný model sa začne predávať v letných mesiacoch tohto roka. Vývoj vozidla je stále dôležitý. Tetsuya Tada, hlavný inžinier Toyoty prezradil: „Neexistuje dôvod, aby sa zastavil vývoj, ak sa vozidlo už predáva. Model GT 86 je o zapojení vodiča do diania na ceste, preto sme odhodlaní udržať posilňovanie modelu vo svojej triede. Modelový rok 2015 tak prináša najnovšie technológie z vývoja GT 86-ky.“

Toyota GT 86 Toyota GT 86

Najvýraznejšie inovácie zostávajú očiam skryté. Hlavným zlepšením je pevnejšie uchytenie prednej nápravy a zadných tlmičov. Potenciál tohto zlepšenia zvyšuje tuhosť karosérie. Tlmiče poskytujú stabilné tlmenie a lepšiu kontrolu vnútorného trenia. Zvýšená stabilita sa zabezpečila vďaka vyššej tuhosti odpruženia.

Interiér sa tiež nezaobišiel bez menších modifikácii. Palubná doska môže byť po novom pokrytá imitáciou uhlíkových vlákien, ktoré dodajú lepší vzhľad.

Konštruktéri sa zamerali aj na vonkajší dizajn, pridali anténu v podobe žraločej plutvy. Cieľom bolo zlepšiť vzhľad a aerodynamiku vozidla. Novinkou je aj nový perlový lak v bielej farbe a strieborný odtieň.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov