Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Omladená Toyota Yaris

Japonská automobilka Toyota vynovila svojho druhého najmenšieho zástupcu, model Yaris. Modernizovaný automobil sa začne predávať v priebehu tohtoročného leta. Zmeny sa dotkli dizajnu aj techniky pod kapotou.

Toyota Yaris príde s vynoveným a sviežim vzhľadom s ambíciou stať sa najpredávanejším vozidlom v segmente  B. Vzhľad sa odvoláva na nedávno predstavený model Aygo. Vďaka tomu bude výrazne vyčnievať z davu vozidiel.

Dizajnéri sa pohrali s prednými svetlometmi a pridali im LED technológiu v podobe denného svietenia. Zmeny sa udiali aj na prednom nárazníku, ktorý dostal obrovskú masku chladiča. Tá sa nenápadne podobá na nové modely značky Lexus. Na bokoch sú okrúhle hmlové svetlomety doplnené o krytky nárazníka v tvare kvapiek.

Mnoho práce odviedli konštruktéri aj pri modernizácii interiéru. Prvou úlohou bolo zväčšenie priestoru, druhou zvýšenie úrovne kvality a treťou pridanie individualizácie v podobe väčšieho výberu farieb a technológie.

Vylepšili aj odpruženie s cieľom zlepšiť komfort a súčasne aj riadenie. K zlepšeniu komfortu prispeje znížená hladina vnútorného hluku. Riaditeľ marketingu Toyota Motor Europe, Augustin Martin, povedal: „Od svojho uvedenia na trh je Yaris jedným z hlavných pilierov v našej produktovej ponuke. V minulom roku bol Yaris desiatym najpredávanejším automobilom v Európe. Jedinečná je aj dostupnosť hybridnej verzie. V súčasnej doprave neexistuje prakticky žiadny spôsob, ako poraziť hybrid v pohodlí a kultivovanosti. Stále viac a viac zákazníkov sa o tom dennodenne presviedča.“

Ponuka motorov tak naďalej zostáva nezmenená. K dispozícii je 1,0 litrový a 1,3 litrový zážihový motor, 1,4 litrová vznetová verzia a hybrid. Ten má svoju vlastnú ochrannú známku, ktorou sa Toyota môže pýšiť ako jedna z mála automobiliek.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov