Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Mégane Grandtour: kombi ako lusk

Modelový rad Mégane má za sebou druhý facelift. A prospel mu.

Novú identitu vozidla definujú upravené svetlomety, nová maska chladiča s väčším logom automobilky na čiernom lesklom podklade s pochrómovanými lištami, pozmenená kapota a celkom nový predný nárazník s výraznou lištou v spodnej časti. Denné svetlá sa presunuli spod hlavných svetlometov do nárazníka vedľa hmloviek. Mimochodom, denné svetlá využívajú LED technológiu. Hlavné svetlomety sa vracajú k eliptickému tvaru, ktorý spolu so širokou čiernou lištou v maske chladiča dodáva autu omnoho sviežejší fíling.

Samotné svetlomety majú, rovnako ako doteraz, vynikajúcu účinnosť v oboch režimoch (stretávacích aj diaľkových svetiel). Testovaný model mal navyše balík „Pozornosť“, ktorého súčasťou je aj VISIO SYSTEM s dvoma funkciami. Prvou je automatické prepínanie medzi stretávacími a diaľkovými svetlami. Ukázalo sa však, že počas mrholenia si elektronika nevie rady so zadnými svetlami áut. Keď som dobehol nejaké auto, musel som diaľkové svetlá dávať dole manuálne…

Čo všetko potešilo i nepotešilo redaktora Petra Vargu počas testovania Renaulta Mégane Grandtour, aké sú technické parametre zaujímavého vozidla, aj koľko zaň záujemca zaplatí sa dočítate v aktuálnom vydaní časopisu Automagazí 04/2014.

Peter Varga, DK

foto: Peter Varga

renault_02_web   renault_01_web   renault_04_web

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov