Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Odbyt Mercedesov rastie

Absolútne rekordy v odbyte vozidiel s hviezdou na kapote zaujali nielen za mesiac október, ale aj za prvých desať mesiacov roka 2013.

Prudké vykročenie do 4. kvartálu azda ani neprekvapilo. V mesiaci október bolo celosvetovo dodaných 126 421 (+15,3 %) a od začiatku roka 1 189 059 osobných vozidiel Mercedes-Benz (+10,7 %). V októbri sa zvýšil odbyt vozidiel s hviezdou na kapote okrem iného vo Veľkej Británii (+28,2 %), v USA (+25,4 %), Turecku (+63,1 %), Rusku (+14,8 %) a Číne, vrátane Hongkongu, (+9,1 %). Od začiatku roka napríklad v Brazílii (+40 %) a Japonsku aj v Indii o tretinu.

Darí sa najmä kompaktom
Obzvlášť dobre sa darilo v októbri novým kompaktom (triedy A, B a CLA), ktoré zaznamenali nárast o 72,7 %. Výrazne v tomto mesiaci stúpol aj odbyt triedy E. Limuzíny a modely T uvedenej triedy ho zvýšili o 21,5 %, nové kupé a kabriolet o tretinu. Trieda S vzrástla o 6,1 %. Od začiatku roka sa o 16,1% zvýšili predaje vozidiel SUV.

„Rekordným odbytom v októbri sme rázne načali štvrtý kvartál a ďalej sme vylepšili svoj trhový podiel. V októbri sme zvýšili odbyt vo všetkých kľúčových regiónoch. Vzhľadom na náš cieľ dosiahnuť nové ocenenie za najlepšiu značku v roku 2013, budeme aj ku koncu roka naďalej dôsledne pokračovať v rastovom kurze,“ uviedol v súvislosti s dosiahnutými výsledkami člen predstavenstva spoločnosti Mercedes-Benz Cars zodpovedný za odbyt Ola Källenius.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov