Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mladí slovenskí motokrosári hviezdili

V sobotu, 5. októbra sa v Beckove uskutočnili posledné preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov. Rozhodovalo sa teda o celkovom poradí v tohtoročnej sezóne.

 

V kategórii MX junior sa stal vicemajstrom Slovenska Richard Šikyňa. Michal Novocký aj napriek svojej neúčasti na pretekoch z dôvodu zranenia skončil v celkovom poradí tretí. Najmladší tímový kolega Tomáš Kohút si v triede MX85 po zisku titulu vicemajstra Českej republiky zaknihoval aj titul vicemajstra Slovenska a Jaroslav Antalič obsadili celkové tretie miesto.

V kategórii MX junior dominoval celým pretekom Richard Šikyňa, ktorý suverénne zvíťazil v prvej aj druhej jazde. Žiaľ, na titul Slovenského majstra to nestačilo. S náskokom 11 bodov ho získal Denis Poláš. ,,Bol to môj prvý rok v ,,125kách“. Nie všetko vyšlo podľa predstáv, ale celkovo prevláda spokojnosť. Uvidíme aké to bude v budúcej sezóne. Určite však chcem stáť na stupňoch víťazov vyššie,“ komentoval preteky Richard.

Richardov tímový kolega, Michal Novocký, sa pre zranenie pretekov v Beckove nemohol zúčastniť. Našťastie si v priebehu šampionátu stihol vybudovať dostatočný bodový náskok pred štvrtým jazdcom na to, aby mohol napriek svojej neúčasti získať bronz.

Kategória MX85 bola pre jazdcov tímu MX Slovakia napínavejšia, keďže obaja jeho jazdci museli o svoje pozície tvrdo bojovať. Jaroslav Antalič štartoval v oboch jazdách z tretieho miesta, avšak v priebehu pretekov sa prepadol na nižšie priečky. Nakoniec sa mu však podarilo prepracovať sa späť na bronzovú priečku v obidvoch jazdách. To mu zaručilo bronz aj v celkovom poradí Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. ,,Na tejto trati sa mi nejazdí dobre. Bola však dobre pripravená, takže to bolo celkom fajn. Sezóna mohla dopadnúť aj lepšie, nebyť pokazených pretekov v Sverepci. Budúcu sezónu už budem rovnako ako Richard Šikyňa jazdiť na ,,125“, takže to bude taká zoznamovacia sezóna. No možno preto by to mohlo byť lepšie…“

Tomáša Kohúta počas prvej jazdy zradila technika, a tak musel z pretekov odstúpiť z prvej pozície. Druhú jazdu však na tréningovom motocykli zajazdil štýlom štart-cieľ a prvé miesto v nej mu zaručilo druhé miesto v celkovom poradí šampionátu za Pavlom Repčákom. ,,Išlo sa mi celkom dobre. Obe jazdy som vlastne viedol, takže mi aspoň nikto neprášil do tváre. Škoda tej poruchy, ale nič to nemení na tom, že Palo by titul získal aj tak. Takže je to asi zaslúžené. Ja sa však už teraz teším na ďalšiu sezónu,“  zhrnul preteky v Beckove Tomáš.

 

jh, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov