Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dve svetové premiéry škodoviek na IAA

Najväčšia modelová ofenzíva v dejinách mladoboleslavskej
automobilky úspešne odštartovala .

 

Nová Škoda Rapid Spaceback a modernizovaná Škoda Yeti sú najnovšími príspevkami najväčšej modelovej ofenzívy v takmer 118-ročnej histórii mladoboleslavskej automobilky, ktoré vystavia na IAA vo Frankfurte n/M. Predstavujú  pilier rastovej stratégie, ktorej cieľom je zvýšiť do roku 2018 celkové predaje značky Škoda na minimálne 1,5 miliónov vozidiel. V tomto roku už predstavila osem nových alebo faceliftovaných modelov. V budúcich rokoch plánuje predstaviť približne každý polrok jeden nový alebo prepracovaný autoobil. Vo svojich plánoch ráta aj s posilňovaním na trhoch Číny a Ruska. Okrem medzinárodných trhov  posilňuje ŠKODA AUTO i svoju pozíciu v Európe, kde chce zvýšiť svoj trhový podíel zo súčasných zhruba štyroch percent na viac než päť percent.

Nová trieda medzi kompaktnými hatchbackmi

„S modelom Rapid Spaceback rozširuje automobilka svoju ponuku  v silnom segmente kompaktných vozidiel v nižšej strednej triede, čo je ďalším milnikom v histórii značky,“ povedasl Dr. Frank Welsch, člen predstavenstva ŠKODA AUTO za oblasť technického vývoja. „Prvý raz máme teraz zastúpenie v najsilnejšom segmente európskeho automobilového trhu.“

Nový Rapid Spaceback spája dynamický a svieži dizajn s tradičnými hodnotami vozidiel značky Škoda. Od konkurencie sa odlišuje vzhľadom aj funkčnosťou. Zaujme aplikáciou nového dizajnového jazyka značky v spojení s výrazne osobitým charakterom. Na želanie môže mať rad prvkov individualizácie, okrem iného veľkú panoramatickú presklenenú strechu a piate dvere s predĺženým sklom. Interiér pôsobí vyslovene sviežim a mladistvým dojmom: s modelem Rapid Spaceback prichádzajú nové trojramenné volanty, poťahové látky a dekoračné lišty.

Cestujúci majú v tejto triede najviac miesta pred kolenami a nad hlavou. Špičkový je aj batožinový priestor s objemom 415 až 1 380 litrov. Jedným z mnohých inovatívnych  prvkov je medzipodlaha, ktorá umožňuje rozdeliť kufor do dvoch horizontálnych úrovní.

Paleta motorov obsahuje štyri benzínové a dvr naftové jednotky. Rapid Spaceback presvedčí aj rozsiahlym paketom prvkov aktínej a pasívnej bezpečnosti.

Dôkladne prepracovaná Škoda Yeti

Predstavením prepracovanej verzie na IAA dává ŠKODA AUTO modelovému radu Yeti nový impuls. Obľúbené kompaktné SUV je teraz už k dispozícii v dvoch variantoch.

V oboch zaujme širokými možnosťami individualizácie. Na výber je sedem motorov; pohon predných alebo všetkých kolies s medzinápravovou spojkou Haldex piatej generácie; ručne radené prevodovky či dvojspojkové DSG. K tomu majú vozidlá nové kolesá z ľehkej zliatiny a nové prvky dizajnu interiéru. Nechýbajú ani technické novinky: ako vôbec prvéívozidlo značťky Škoda môže byť Yeti vybavený parkovacou kamerou.

zdroj ŠKODA AUTO, šr

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov