Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Superb má výraznejšie tvary

Mladoboleslavská automobilka Škoda predstavila omladený model Superb.

Vrcholný model mladoboleslavskej značky získal nový, výrazný vzhľad. V duchu nového dizajnového jazyka značky ŠKODA dáva Superb na prvý pohľad najavo svoju reprezentatívnosť a eleganciu so suverénnou prednou časťou, atraktívnou zadnou časťou, jasnými tvarmi a precíznymi líniami. Zmenami prešiel aj interiér s novými volantmi a poťahmi, novými dekormi a farebnými kombináciami prístrojovej dosky.

K tomu sa pridávajú aj nové kombinácie motorov a prevodoviek. Zákazníkov poteší tiež zníženie hodnôt spotreby a emisií. Atraktivitu vlajkovej lodi automobilky ďalej zvyšujú inovatívne technické novinky, medzi ktoré patrí parkovací asistent druhej generácie alebo zjednodušená obsluha konceptu TwinDoor.

Súčasne si však nový Superb zachováva vlastnosti, pre ktoré si získal obľubu medzi zákazníkmi: nadštandardná ponuka miesta pre posádku aj jej batožinu, bezpečnostná výbava, funkčnosť karosérie.

Nový Superb je aj úspornejší ako doteraz. Spotreba a emisie jednotlivých motorov klesli o 19 percent, predovšetkým vďaka rozsiahlemu nasadeniu systémov Štart-Stop a rekuperácii brzdnej energie. V ekologickom spracovaní GreenLine dosahuje ŠKODA Superb emisie CO2 vo výške len 109 g/km, čo zodpovedá spotrebe 4,2 litra nafty na 100 km.

 

ts, red

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov