Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Autosalón Bratislava: Renault predstavil šesť noviniek

Hlavnými hviezdami Renaultu na bratislavskom autosalóne sú nové Clio IVR.S., Clio IV Grandtour, Clio IV, Claptour, Fluence fata 2 a grand Scénic X-Mod.

Dacia ukáže nový Logan aj Sandero Stepway a asi najhorúcejšou novinkou Dacie ostáva úžitkový Dokker.

Na rozdiel od mnohých výrobcov ostáva Renault stále prítomný v triede malých kombi. Dôkazom je nové Clio Grandtour. Vychádza z hatchbacku štvrtej generácie, no jeho karoséria je dlhšia až o 204 mm. Vďaka nej pojme jeho kufor už v základe 445 litrov batožín, čo je o 145 viac v porovnaní s hatchbackom. Po sklopení sedadiel je to až 1380 litrov. Praktickú stránku dopĺňa dvojitá podlaha.

Prírastkom v segmente crossoverov je stane Renault Captur. Využíva platformu Clia, no je o 60 mm dlhší a až o 115 mm vyšší. Má svetlú výšku zväčšenú na 200 mm a ochranu podvozku. Variabilitu interiéru zvyšuje posuvná zadná lavica. Tým sa mení veľkosť kufra z 377 až na 455 litrov. Pod kapotou sa objavia tri preplňované motory z novej generácie úsporných agregátov Energy. Prekvapením je najmä základný benzínový 3-valec 0,9 TCe 90 (66 kW).

Vo verzii kombi sa predstavil model Dacia Logan MCV. Pod zadným vekom ponúka vynikajúci objem 573 litrov pre batožinu a po sklopení operadiel zadných sedadiel až 1518 litrov. Techniku vrátane preplňovaného benzínového 3-valca 0,9 TCe (66 kW) preberá zo sedanu. Na palube môže byť navigácia aj multimediálne rozhranie so 7-palcovou dotykovou obrazovkou.

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov