Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Autosalón Bratislava: Mercedes vsadil na nové CLA

Expozície a exponáty bratislavského autosalónu  zaujali. Na výstavisku je množstvo modelov, na ktorých možno oči nechať. A predovšetkým na vozidlách prestížnych značiek. Hoci si ich mnohí z nás nikdy nebudú môcť kúpiť radi si ich pozrieme.

Mercedesu dominuje model CLA, ale aj od základu faceliftovaná trieda E, tiež vo verzii kombi.

Mercedes-Benz E  vyzerá dynamicky. Je v ňom jedenásť nových bezpečnostných systémov a nových technológií, s ktorými príde aj nová vlajková loď Mercedes-Benz S. Napríklad Stereo Multi Purpose kameru, ktorá skenuje priestor pred vozidlom v šírke 45 stupňov. Vďaka tomu dokáže zvládnuť autonómnu jazdu v zápchach. Aj pod kapotou sa udiali radikálne zmeny. Nové sú napríklad preplňované benzínové štvorvalce Blue Direct pre verzie E200 (135 kW) a E250 (155 kW).

Nové 4-dverové kupé Mercedes-Benz CLA je síce postavené na platforme Mercedesu triedy A, čo prezrádza aj pohonom predných kolies , no paradoxne je až o 40 mm dlhšie než sedan triedy C. Pocit kupé umocňujú bezrámové okná. Menšieho brata Mercedesu CLS budú poháňať motory triedy A. Zážihové agregáty s objemom od 1,6 (CLA 180) do 2,0 litra (CLA 200, 250) majú výkon 90 až 155 kW a vznetové s objemom 2,0 a 2,2 litra (CLA 200 CDI, 220 CDI) majú výkon 100 až 125 kW. Čoskoro pribudne aj verzia s pohonom kolies na oboch nápravách 4Matic.

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov