Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford jednou z 50 najinovatívnejších spoločností sveta

Agentúra Fast Company označila spoločnosť Ford za jednu z 50 najinovačnejších spoločností sveta

Každoročné ocenenie Najinovačnejšie spoločnosti, ktoré udeľuje agentúra Fast Company, je vyznamenaním pre popredné spoločnosti, vrátane Apple, Amazon, Google a Target spolu s nováčikmi Square, Fab a Tumblr. Spoločnosť Ford Motor Company je jedinou plnoformátovou automobilkou, ktorá sa prepracovala do zoznamu pre rok 2013. Na prvom mieste sa umiestnila spoločnosť Nike potom, ako uviedla dve hlavné inovácie – technológie FuelBand a Flyknit.

Redaktori agentúry Fast Company zdôraznili úsilie, ktoré v nedávnej dobe vyvinula spoločnosť Ford, vrátane otvorenia laboratória Silicon Valley Lab v Palo Alto v Kalifornii v júni 2012, v ktorom môžu konštruktéri spoločnosti Ford spolupracovať s najlepšími a najšikovnejšími odborníkmi z oblasti techniky.

Medzi inovatívnymi funkciami, ktoré sú už k dispozícii vo vozidlách Ford, sa nachádza ocenený komunikačný systém SYNC®. Vodičovi umožňuje pomocou hlasových príkazov zostať v spojení s najnovšou mobilnou technológiou, takže môže neustále ovládať volant a sledovať dianie na ceste. V úplne novom Forde Fusion pre rok 2013 sa nachádza jedna z najkomplexnejších zostáv pokročilých systémov na asistenciu vodičovi, vrátane adaptívneho tempomatu a systému pre zachovanie stopy v jazdnom pruhu. To všetko v dostupnom rodinnom sedane strednej triedy. Výskumníci spoločnosti Ford taktiež usilovne pracujú na budúcich systémoch, vrátane systému na odhadovanie zaťaženia vodiča, ktorý pomôže vodičom zvládať stresové situácie na ceste.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov