Minister dopravy: Lacné elektromobily sú darčekom pre Čínu!

Na veľtrhu Expo Ferroviaria 2023 sa zaujímavým výrokom prezentoval taliansky minister infraštruktúry a dopravy Matteo Salvini.

Talianska tlačová agentúra ANSA citovala Mattea Salviniho, ktorý slávnostným príhovorom otváral brány veľtrhu Expo Ferroviaria 2023 v Miláne. Tamojší minister infraštruktúry a dopravy povedal: „Elektrické autá pre všetkých a za každú cenu sú nezmysel a len obrovský dar Číne. ” To však z jeho strany nebolo všetko, následne pokračoval: „Udržateľnosť a skutočnú ekologickú transformáciu prinášajú vlaky a železnice. Ďakujem všetkým, ktorí pracujú v železničnom sektore, a skutočne tak prispievajú k ekologickej transformácii.”

 

Matteo Salvini je známym odporcom emisnej normy Euro 7, podľa jeho názoru je nezmyselná. V polovici mája tohto roku na konferencii predajcov automobilov vo Verone dokonca vyhlásil: „Taliansko má spoločne s Francúzskom, Českom, Rumunskom, Portugalskom, Slovenskom, Bulharskom, Poľskom a Maďarskom dostatok síl, aby tento skok do tmy zablokovalo. Teraz sme blokačnou menšinou, chceme sa však stať väčšinou.”

Zaplače Nemecko, bude sa smiať Čína?

čínske elektromobilyEuro 7
Komentáre (0)
Pridať komentár