Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Minister dopravy: Lacné elektromobily sú darčekom pre Čínu!

Na veľtrhu Expo Ferroviaria 2023 sa zaujímavým výrokom prezentoval taliansky minister infraštruktúry a dopravy Matteo Salvini.

Talianska tlačová agentúra ANSA citovala Mattea Salviniho, ktorý slávnostným príhovorom otváral brány veľtrhu Expo Ferroviaria 2023 v Miláne. Tamojší minister infraštruktúry a dopravy povedal: „Elektrické autá pre všetkých a za každú cenu sú nezmysel a len obrovský dar Číne. ” To však z jeho strany nebolo všetko, následne pokračoval: „Udržateľnosť a skutočnú ekologickú transformáciu prinášajú vlaky a železnice. Ďakujem všetkým, ktorí pracujú v železničnom sektore, a skutočne tak prispievajú k ekologickej transformácii.”

 

Matteo Salvini je známym odporcom emisnej normy Euro 7, podľa jeho názoru je nezmyselná. V polovici mája tohto roku na konferencii predajcov automobilov vo Verone dokonca vyhlásil: „Taliansko má spoločne s Francúzskom, Českom, Rumunskom, Portugalskom, Slovenskom, Bulharskom, Poľskom a Maďarskom dostatok síl, aby tento skok do tmy zablokovalo. Teraz sme blokačnou menšinou, chceme sa však stať väčšinou.”

Zaplače Nemecko, bude sa smiať Čína?

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov