Ford má novú fabriku na výrobu elektromobilov, neuhádnete kde!

Na tomto mieste sa vyrábali aj legendárne modely Taunus, Capri, Granada či Fiesta. 

Automobilka Ford pred pár dňami otvorila hi-tech výrobnú fabriku s názvom Ford Electric Vehicle Center v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde bude vyrábať novú generáciu osobných elektromobilov pre milióny európskych zákazníkov.

Výrobca tak prestaval svoju historickú fabriku, ktorá bola založená v roku 1930, v rámci investície vo výške 2 miliárd dolárov. Išlo o vtedajšie vyjadrenie podpory kvalifikovaným nemeckým pracovníkom a o rozvoj automobilovej výroby v Európe.  Medzi ikonické vozidlá, ktoré sa na tomto mieste vyrábali, patrí Ford Model A, Taunus, Capri, Granada či Fiesta.

Fabrika s rozlohou 125 hektárov je navrhnutá tak, aby bola vysoko efektívna a je vybavená úplne novou linkou, montážou elektromobilov a najmodernejším náradím a automatizáciou. To umožňuje ročnú výrobnú kapacitu viac ako 250 000 elektromobilov. Po úspechoch modelov Mustang Mach-E, E-Transit a F-150 Lighting, automobilka Ford nedávno predstavila svoj štvrtý elektromobil – elektrický Explorer, ktorý bude prvým elektromobilom vyrábaným v Kolíne nad Rýnom. Ďalším bude nový elektrický crossover.

Kolínska fabrika na výrobu elektromobilov je prvou v portfóliu značky Ford sa svete, ktorá je uhlíkovo neutrálna a podporuje záväzok automobilky dosiahnuť do roku 2035 uhlíkovú neutralitu v celej svojej európskej stope. To zahrňuje zariadenia, logistiku aj priamych dodávateľov.

Kolínska fabrika automobilky Ford, kde vzniklo už viac ako 18 miliónov automobilov je vyše 90 rokov jednou z najefektívnejších fabrík na svete a umožnila tak slobodu mobility miliónom Európanov naprieč generáciami. Teraz vstupuje do svojej novej kapitoly.

Ford E-Transit Courier – Elektrická dodávka pre každého

elektrický FordFordKolín nad Rýnom
Komentáre (0)
Pridať komentár