Finálna verzia Peugeotu 9X8. Neuveríte, čo jej chýba!

Peugeot TotalEnergies odhalil svoj ultimátny automobil pre tohtoročné majstrovstvá sveta vo vytrvalostných pretekoch. Hybridný Hypercar 9X8 bude debutovať v júli v Monze.

Tento rok sa značka Peugeot vracia k vytrvalostným pretekom s hyperautom 9X8. Pred debutom v slávnych pretekoch 24 hodín LeMans sa predstaví na Six Hours of Monza 10. júla 2022, počas štvrtého kola sezóny majstrovstiev sveta FIA ​​World Endurance Championship. To znamená, že v LeMans štartuje až v sezóne 2023. Tento rok tam bude iba ako predvádzacie vozidlo.

Prezentovaný automobil je finálnou verziou, ktorá sa pred posledným predstavením tohto typu príliš nezmenila. Jednou z najzaujímavejších oblastí francúzskeho vozidla je aerodynamika. Absenciu zadného krídla typický pre všetkých pretekárske vozy kompenzuje vysoko vyvinutý podvozok. Technický riaditeľ tímu Olivier Jansonnie vysvetlil, že ide o výsledok výskumu a výpočtov, ktoré ukazujú, že tento prístup je možný.

Vozidlo má pohon všetkých štyroch kolies, ktorý pochádza z 2,6-litrového motora V6 s dvojitým turbodúchadlom a výkonom 671 k, ktorý je spojený s elektromotorom s výkonom 286 k namontovaným na prednej náprave. Spaľovací motor cez sedemstupňovú prevodovku poháňa iba zadné kolesá.

Peugeot 9X8: Hyperšportiak pre Le Mans

Pilotnú zostavu Peugeotu pre túto sezónu tvoria Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, James Rossiter, Gustavo Menezes a Jean-Eric Vergne.

24 h Le MansFrancúzskoHybridhybridný športiakhyperšportiakPeugeotPeugeot 9X8vytrvalostné preteky
Komentáre (0)
Pridať komentár