Otvorili Nürburgring pre verejnosť, polícia si zgustla

Turizmus značne hýbe ekonomikou. Sú oblasti, ktoré sú na to vyslovene odkázané. Minulý víkend otvorili brány aj na zelenom pekle, alebo Nordschleife. Samozrejme, s prísnymi odporúčaniami hygienikov.

Polícia v Adenau vykonala počas uplynulého víkendu kontroly, aby dohliadali nad dodržiavaním pravidiel. Každopádne to podľa mňa posunuli zas o level vyššie, a množstvo vodičov na návštevu Nürburgringu len tak ľahko nezabudne.

Kým piatok a sobota bolo takmer ľudoprázdno, z dôvodu nepriaznivého počasia, v nedeľu to takmer praskalo vo švíkoch. A to využili štátne zložky. Na mieste boli ako dopraváci, tak aj nedávno vzniknutá špeciálna skupina TEG. A hádajte, na čom si okrem iného zgustli? No predsa na tuningu a na meraní rýchlosti v okolí okruhu. Výsledky? 320 priestupcov, 29 z nich dostalo zákaz činnosti. Samozrejme, toto sa dá akceptovať aj z nášho pohľadu.

7 vodičov malo auta vyhodnotené ako nespôsobilé, keďže mali na svojich autách vykonané nehomologované úpravy. Myslím si, že to Nemci s touto iniciatívou už trochu preháňajú, aj keď je pravda, že som sa nedopátral žiadnej dokumentácii k týmto upraveným autám. Je dobre známe, že Nemci idú po úpravach ako pes po udenom, a pritom práve Nemecko bolo a stále je Mekkou tuningu v Európe.

Zaujímavé je aj tvrdenie, že vraj mnohí motoristi tieto kontroly vítajú a chápu ich.

 

Zdroj a foto: https://www.wochenspiegellive.de/

Nürburgring Nordschleifetuningtuning v nemeckuúpravy áutzelené peklo
Komentáre (0)
Pridať komentár