Viete, aké bude počasie?

Počasie je dôležitým faktorom bezpečnej jazdy. Internet ponúka mnoho aplikáciií, ktoré ho predpovedajú.

Počasie je výbornou témou nezáväzných rozhovorov, no tiež významným kritériom plánovania ciest autom. S prichádzajúcou jeseňou a zimou je čoraz dôležitejším kritériom. Chytrý telefón vám umožní získať čo najpresnejší prehľad o tom, aké bude tam, kde ste, alebo tam, kam sa plánujete so svojím vozidlom vydať.

Počasie & Radar

Z bohatej ponuky sme vybrali na predstavenie napríklad túto. Je zadarmo, rýchlo sa nainštaluje a ponúka kvantum informácií, prakticky v celosvetovom meradle. Samozrejme, treba rátať so zobrazovaním reklám, ale deje sa tak znesiteľným spôsobom. Bezplatná verzia poskytuje naozaj podrobné informácie. Nechýba predpoveď počasia na dnes a zajtra po hodinách, možnosť animovanej predpovede na najbližších 90 minút, predpoveď pre celé Slovensko na 8 dní, predpoveď na dva týždne dopredu, meteoradar, ktorý indikuje počasie kdekoľvek na svete. Nastaviť si môžete widget a v rámci neho formát i obsah toho, čo chcete mať zobrazené. Aplikácia poskytuje tiež možnosť nastavenia výstrah pred nepriaznivým počasím. Samozrejme, nastaviť si môžete lokality kdekoľvek na svete a uložiť si ich do pamäte. Ponuku dopĺňa aj peľové spravodajstvo, dokonca informácie o teplote vody v moriach či snehové spravodajstvo. Výhodou tiež je, že aplikácia s vami komunikuje (aj) v slovenčine.

Aplikácia pochádza z Nemecka a nainštalovalo si ju už vyše 10 miliónov používateľov. Predplatným sa zbavíte reklám (0,99 € na mesiac, 6,99 € na rok), ale ako som už uviedol, dá sa pohodlne používať aj s nimi.

Kvantum iných

Aplikácií súvisiacich s počasím je naozaj neúrekom. U nás je veľmi populárna aplikácia SHMU. Ja som si obľúbil WeatherBug, ktorá mi ukazuje, kde presne udierajú blesky pri búrke a tiež pohyb hurikánov. Nuž aj tu platí – každému podľa vlastnej chuti. Ale bez niektorej z aplikácií predpovedajúcich počasie si svoje cesty autom po Európe neplánujem už niekoľko rokov.

Foto: Archív, apps apple

aplikácia počasiepočasiepočasie na cestáchpoveternostné podmienkyznížená viditeľnosť
Komentáre (0)
Pridať komentár