Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Viete, aké bude počasie?

Počasie je dôležitým faktorom bezpečnej jazdy. Internet ponúka mnoho aplikáciií, ktoré ho predpovedajú.

Počasie je výbornou témou nezáväzných rozhovorov, no tiež významným kritériom plánovania ciest autom. S prichádzajúcou jeseňou a zimou je čoraz dôležitejším kritériom. Chytrý telefón vám umožní získať čo najpresnejší prehľad o tom, aké bude tam, kde ste, alebo tam, kam sa plánujete so svojím vozidlom vydať.

Počasie & Radar

Z bohatej ponuky sme vybrali na predstavenie napríklad túto. Je zadarmo, rýchlo sa nainštaluje a ponúka kvantum informácií, prakticky v celosvetovom meradle. Samozrejme, treba rátať so zobrazovaním reklám, ale deje sa tak znesiteľným spôsobom. Bezplatná verzia poskytuje naozaj podrobné informácie. Nechýba predpoveď počasia na dnes a zajtra po hodinách, možnosť animovanej predpovede na najbližších 90 minút, predpoveď pre celé Slovensko na 8 dní, predpoveď na dva týždne dopredu, meteoradar, ktorý indikuje počasie kdekoľvek na svete. Nastaviť si môžete widget a v rámci neho formát i obsah toho, čo chcete mať zobrazené. Aplikácia poskytuje tiež možnosť nastavenia výstrah pred nepriaznivým počasím. Samozrejme, nastaviť si môžete lokality kdekoľvek na svete a uložiť si ich do pamäte. Ponuku dopĺňa aj peľové spravodajstvo, dokonca informácie o teplote vody v moriach či snehové spravodajstvo. Výhodou tiež je, že aplikácia s vami komunikuje (aj) v slovenčine.

Aplikácia pochádza z Nemecka a nainštalovalo si ju už vyše 10 miliónov používateľov. Predplatným sa zbavíte reklám (0,99 € na mesiac, 6,99 € na rok), ale ako som už uviedol, dá sa pohodlne používať aj s nimi.

Kvantum iných

Aplikácií súvisiacich s počasím je naozaj neúrekom. U nás je veľmi populárna aplikácia SHMU. Ja som si obľúbil WeatherBug, ktorá mi ukazuje, kde presne udierajú blesky pri búrke a tiež pohyb hurikánov. Nuž aj tu platí – každému podľa vlastnej chuti. Ale bez niektorej z aplikácií predpovedajúcich počasie si svoje cesty autom po Európe neplánujem už niekoľko rokov.

Foto: Archív, apps apple

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov