Bugatti Chiron ako vianočný darček?

Pri pohľade na niektoré moderné „hračky“ ožije detská duša nejedného motoristického nadšenca. Presne to je aj prípad automobilového modelu Bugatti Chiron z legendárnej stavebnice LEGO Technic.

Dánsky skvost medzi stavebnicami prináša jedinečné spojenie prestížneho dizajnu a najvyspelejšieho LEGO staviteľstva. Tento model vyvinuli technici priamo v spolupráci s francúzskou značkou Bugatti Automobiles S.A.S. ako poctu tomuto „superšportiaku“.

Stavebnicový model určený pre staviteľov od 16 rokov je vernou kópiou reálneho automobilu, pričom disponuje mnohými funkciami a pohyblivými časťami. Vyznačuje sa žiarivo modrou aerodynamickou karosériou a dokonale detailne prepracovanými súčiastkami aj kokpitom.

LEGO Technic Bugatti Chiron je kópiou rovnomenného vozidla v meradle 1:8. Stavebnica obsahuje 3599 dielov a meria 14 cm na výšku, 56 cm na dĺžku a 25 cm na šírku. Dodáva sa v luxusnom balení, ktorého súčasťou je tiež zberateľská brožúrka s farbami a detailný návod na stavanie.

Stavebnice disponuje replikou 16-valcového motoru (W16), ktorý je vďaka dvom kľukovým hriadeľom plne pohyblivý. Ide o najsofistikovanejší agregát stavebnice LEGO Technic vôbec. K dispozícii je tiež plne funkčná 8-stupňová prevodovka.

Prečítajte si aj: LEGO a Porsche 911 Turbo v reálnej veľkosti

Okrem pohyblivého motoru nájdete v stavebnici tiež zdvíhacie zadné krídlo, otváracie dvere, zdvíhaciu kapotu a volant so znakom Bugatti. Model je vychytaný do najmenších detailov, aby čo najviac pripomínal originál.

Prečítajte si aj: Aj James Bond má svoje LEGO

Od kolies s nízkoprofilovými pneumatikami a drôtenými ráfikmi, až po prepracovaný interiér kokpitu. Nechýba ani maska chladiča v tvare podkovy, volant so známym logom, zaoblené línie, či svetlomet, ktorá sa ťahajú pozdĺž celej zadnej časti vozidla. Cena stavebnice sa pohybuje okolo 300 eur.

-jj-

1:8Bugatti ChironLEGO Technic
Komentáre (0)
Pridať komentár