Mercedes-Benz Cars na Auto Shanghaj 2017

Predstavením konceptu sedanu Triedy A, ktorý má na Auto Shanghaj svetovú premiéru, ponúkol Mercedes-Benz pohľad na novú generáciu svojho úspešného kompaktného vozidla.

Zaujal na prvý pohľad svojou puristickou konštrukciou s redukovanými líniami a medzerami. Koncept sedanu Triedy A  naznačil budúcnosť v kompaktnej triede a aj ďalší rozvoj dizajnérskeho jazyka Mercedes-Benz.

     

„Náš globálny úspech je založený na našej rodine moderných vozidiel. V roku 2016 si viac než 635 000 zákazníkov zvolilo auto Triedy  A alebo Triedy B triedy, prípadne jedno z tried GLA, CLA alebo CLA Shooting Brake. Sme pevne presvedčení, že si získame veľa nových zákazníkov aj v tomto roku,“ pripomenula Britta Seeger, členka predstavenstva spoločnosti Daimler, zodpovedná za predaj Mercedes-Benz Cars.

Koncept prémiového sedanu Triedy A má dynamické proporcie, napriek tomu je kompaktný. Má  charakteristickú trojpriestorovú koncepciu dizajnu s krátkymi prevismi, s dopredu naklonenou prednou časťou a Panamericana grilom.

„Koncept sedanu pôsobí teplo a chladno zároveň. V kombinácii s dokonalými proporciami má budúca generácia  kompaktnej triedy mercedesov potenciál dosiahnuť na najvyššie méty,“ zôraznil Gorden Wagener, šéf dizajnu spoločnosti Daimler.

MB (šr)

Komentáre (0)
Pridať komentár