Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz Cars na Auto Shanghaj 2017

Predstavením konceptu sedanu Triedy A, ktorý má na Auto Shanghaj svetovú premiéru, ponúkol Mercedes-Benz pohľad na novú generáciu svojho úspešného kompaktného vozidla.

Zaujal na prvý pohľad svojou puristickou konštrukciou s redukovanými líniami a medzerami. Koncept sedanu Triedy A  naznačil budúcnosť v kompaktnej triede a aj ďalší rozvoj dizajnérskeho jazyka Mercedes-Benz.

     

„Náš globálny úspech je založený na našej rodine moderných vozidiel. V roku 2016 si viac než 635 000 zákazníkov zvolilo auto Triedy  A alebo Triedy B triedy, prípadne jedno z tried GLA, CLA alebo CLA Shooting Brake. Sme pevne presvedčení, že si získame veľa nových zákazníkov aj v tomto roku,“ pripomenula Britta Seeger, členka predstavenstva spoločnosti Daimler, zodpovedná za predaj Mercedes-Benz Cars.

Koncept prémiového sedanu Triedy A má dynamické proporcie, napriek tomu je kompaktný. Má  charakteristickú trojpriestorovú koncepciu dizajnu s krátkymi prevismi, s dopredu naklonenou prednou časťou a Panamericana grilom.

„Koncept sedanu pôsobí teplo a chladno zároveň. V kombinácii s dokonalými proporciami má budúca generácia  kompaktnej triedy mercedesov potenciál dosiahnuť na najvyššie méty,“ zôraznil Gorden Wagener, šéf dizajnu spoločnosti Daimler.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov