Mercedes-Benz: Black Cab s hviezdou pre Londýn

Black Cab s veľkou mriežkou chladiča a vysokou strechou patrí do metropoly na Temži ako Big Ben, Westminster Abbey a London Eye. Od roku 2008 nájdete medzi takzvanými “čiernymi taxíkmi” tiež Vito Taxi značky Mercedes-Benz. Teraz má úplne novú podobu.

Nové Vito Taxi ponúka komfortný a veľkorysý priestor pre až šesť cestujúcich a ponúka bezbariérový prístup pre vozíčkarov. K štandardnému vybaveniu patria elektricky ovládané posuvné dvere na oboch stranách, klimatizácia a funkcia Start-Stop. Pre bezpečnú jazdu na rušných uliciach Londýna je nové Vito Taxi vybavené radom asistenčných systémov. Štandardne má napríklad tzv. ATTENTION ASSIST, ktoré varuje vodiča pri únave a zníženej pozornosti.Ďalšie asistenčné systémy, ako Blind Spot Assist a Active Park Assist sú k dispozícii ako voliteľná výbava.

Kvôli legalizácii vozidla Vito ako taxi v anglickom hlavnom meste bolo nové Vito Taxi, rovnako ako jeho predchodca, špeciálne upravené. Vďaka špeciálne navrhnutej riaditeľnej zadnej náprave spĺňa požiadavku na polomer otáčania 25 stôp (7,62 metra). Mercedes-Benz je jedným z iba dvoch mimoanglických výrobcov automobilov, ktorí získali prestížne schválenie svojho vozidla ako taxík v Londýne.

Okrem špeciálne upravenej verzie pre Londýne je nové Vito Taxi ako “národné taxi” schválené pre regióny mimo Londýna bez riaditeľnej zadnej nápravy.

Daimler (šr)

Mercedes-Benz: Black Cab
Komentáre (0)
Pridať komentár