Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: Black Cab s hviezdou pre Londýn

Black Cab s veľkou mriežkou chladiča a vysokou strechou patrí do metropoly na Temži ako Big Ben, Westminster Abbey a London Eye. Od roku 2008 nájdete medzi takzvanými “čiernymi taxíkmi” tiež Vito Taxi značky Mercedes-Benz. Teraz má úplne novú podobu.

Nové Vito Taxi ponúka komfortný a veľkorysý priestor pre až šesť cestujúcich a ponúka bezbariérový prístup pre vozíčkarov. K štandardnému vybaveniu patria elektricky ovládané posuvné dvere na oboch stranách, klimatizácia a funkcia Start-Stop. Pre bezpečnú jazdu na rušných uliciach Londýna je nové Vito Taxi vybavené radom asistenčných systémov. Štandardne má napríklad tzv. ATTENTION ASSIST, ktoré varuje vodiča pri únave a zníženej pozornosti.Ďalšie asistenčné systémy, ako Blind Spot Assist a Active Park Assist sú k dispozícii ako voliteľná výbava.

Kvôli legalizácii vozidla Vito ako taxi v anglickom hlavnom meste bolo nové Vito Taxi, rovnako ako jeho predchodca, špeciálne upravené. Vďaka špeciálne navrhnutej riaditeľnej zadnej náprave spĺňa požiadavku na polomer otáčania 25 stôp (7,62 metra). Mercedes-Benz je jedným z iba dvoch mimoanglických výrobcov automobilov, ktorí získali prestížne schválenie svojho vozidla ako taxík v Londýne.

Okrem špeciálne upravenej verzie pre Londýne je nové Vito Taxi ako “národné taxi” schválené pre regióny mimo Londýna bez riaditeľnej zadnej nápravy.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov