Jaguar testuje nové SUV v nehostinných podmienkach

Pred príchodom nového modelu automobilky využívajú na dôkladné testovanie tie najdrsnejšie miesta. Jaguar plánuje predstaviť svoju novinku už túto jeseň a tak odhalil niekoľko fotografií z testovania nového SUV.

Jaguar predstaví nové SUV s názvom F-Pace na septembrovom autosalóne vo Frankfurte. Predtým však musí nový model prejsť sériou ťažkých skúšok, ktoré ho preveria na tých najhorúcejších a najstudenších miestach sveta.

Automobilka si vybrala na testy horúci a prašný Dubaj a tiež ľadové, zasnežené Švédsko. Crossover od Jaguaru tak zažije tie najchladnejšie a najhorúcejšie dni, aké bude musieť zvládnuť počas u svojich zákazníkov.

Testovacie zariadenie automobiliek Jaguar a Land Rover je v severnom Švédsku, v meste Arjeplog. Priemerné zimné teploty neprekročia -15 °C a teplomer často klesne až na -40 °C. Jaguar tu má k dispozícii 60 km horských stúpaní, roviniek a zjazdov, ktoré sú ideálnym miestom na test novinky.

Automobilka tak v praxi otestuje funkčnosť systému Dynamic Control a All-Surface Progress Stability Control. Protipólom chladného Švédska je testovanie vozidla v rozpálenom prostredí Dubaja.

Teploty tu v najhorúcejšie dni vystúpia na 50 °C v tieni. Na slnku teplota môže dosiahnuť až 70 °C. Automobilka tak preverí odozvu a funkčnosť interiérového vybavenia, kde môže teplota vystúpiť až k 90 °C.

Maximálnemu zaťaženiu podrobia tiež klimatizačnú sústavu a chladiaci systém motora. Ďalšími zaťažkávacími skúškami sú prejazdy cez štrkové horské prechody. Jaguar tak opäť otestuje systém pohonu všetkých kolies pri najvyšších letných teplotách.

MM, Jaguar

F-PaceJaguartesty
Komentáre (0)
Pridať komentár