Neprehliadnuteľný Nissan Leaf

Nissan nevyrobil nový Leaf , ani mu nepriradil nový exteriérový balík úprav. Na jednom úseku holandskej diaľnice však bolo toto vozidlo neprehliadnuteľné. Zabezpečil to špeciálny fosforeskujúci náter.

Nissan Leaf je v Európe najpredávanejším elektromobilom na trhu. Automobilka chce preto prilákať k vozidlu s nulovými emisiami ďalších zákazníkov. V Holandsku sa zvýšil predal elektrických vozidiel Nissan o 313 %. Propagácia zelených vozidiel tak priviedla automobilku k novým predajným úspechom. Celosvetovo jedinečná diaľnica N329, na ktorej prezentovali upravený Leaf, prechádza v úseku dlhom 600 metrov holandským mestom Oss.

Technici ju vylepšili o fosforeskujúce prvky, ktoré umiestnili do vodiacich čiar na ceste. Cez deň sa nabijú svetlom a dokážu svietiť v noci po dobu 8 hodín. Zvyšuje to bezpečnosť a znižuje sa potreba osvetľovania diaľnic podľa vzoru Belgicka.

Žiariace linky na diaľnici môžu nahradiť bežne používané osvetlenie na mestských diaľniciach. Nissan Leaf dostal špeciálny fosforeskujúci náter, ktorý absorbuje UV žiarenie. V tme dokáže svietiť 8 až 10 hodín.

Žiariace nátery a fólie už existujú dlho. Špeciálny náter od Nissanu však obsahuje látku bez zápachu kovov – Strontium Aluminate. Automobil so špeciálnou farbou predstavili pri príležitosti prezentácie predajných úspechov v Holandsku. V roku 2014 tu predal Nissan 1 619 elektrických automobilov Leaf, e-NV200 a e-NV200 Evalia.

MM, Nissan

LeafNissan
Komentáre (0)
Pridať komentár