Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Neprehliadnuteľný Nissan Leaf

Nissan nevyrobil nový Leaf , ani mu nepriradil nový exteriérový balík úprav. Na jednom úseku holandskej diaľnice však bolo toto vozidlo neprehliadnuteľné. Zabezpečil to špeciálny fosforeskujúci náter.

Nissan Leaf je v Európe najpredávanejším elektromobilom na trhu. Automobilka chce preto prilákať k vozidlu s nulovými emisiami ďalších zákazníkov. V Holandsku sa zvýšil predal elektrických vozidiel Nissan o 313 %. Propagácia zelených vozidiel tak priviedla automobilku k novým predajným úspechom. Celosvetovo jedinečná diaľnica N329, na ktorej prezentovali upravený Leaf, prechádza v úseku dlhom 600 metrov holandským mestom Oss.

Technici ju vylepšili o fosforeskujúce prvky, ktoré umiestnili do vodiacich čiar na ceste. Cez deň sa nabijú svetlom a dokážu svietiť v noci po dobu 8 hodín. Zvyšuje to bezpečnosť a znižuje sa potreba osvetľovania diaľnic podľa vzoru Belgicka.

Nissan Leaf Nissan Leaf

Žiariace linky na diaľnici môžu nahradiť bežne používané osvetlenie na mestských diaľniciach. Nissan Leaf dostal špeciálny fosforeskujúci náter, ktorý absorbuje UV žiarenie. V tme dokáže svietiť 8 až 10 hodín.

Žiariace nátery a fólie už existujú dlho. Špeciálny náter od Nissanu však obsahuje látku bez zápachu kovov – Strontium Aluminate. Automobil so špeciálnou farbou predstavili pri príležitosti prezentácie predajných úspechov v Holandsku. V roku 2014 tu predal Nissan 1 619 elektrických automobilov Leaf, e-NV200 a e-NV200 Evalia.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov