Nissan začal v Rusku vyrábať X-Trail

Nissan začal s výrobou modelu X-Trail aj v Rusku. Tento krok bol známy už dlhšie obdobie, automobilka chce totiž vyrábať až 90 % predaných vozidiel na ruskom trhu práve v tejto krajine.

Výroba nového modelu X-Trail v Rusku sa začala začiatkom decembra. Na oficiálnej ceremónii sa zúčastnil prezident Nissanu pre Európu Paul Willcox a generálny riaditeľ výrobnej továrne v Rusku, Dmitrij Michajlov.

Novinka X-Trail v sebe spája tradíciu pohonu 4×4 a crossoverov. Nissan začiatkom výroby X-Trailu v Rusku posilňuje svoje pôsobenie na Európskom kontinente.

Nissan modelom X-Trail vytvoril alternatívu ku klasickému D-segmentu vozidiel. Nissan vložil do rozšírenia pracovných miest v továrni v Petrohrade 167 miliónov Eur.

S výrobou nového modelu sa počet pracovných miest v Petrohrade zdvojnásobí; prácu si tu nájde 1 500 nových pracovníkov. Nissan na ruskom trhu každoročne rastie  a od roku 2016 plánuje vyrábať 90 % predaných vozidiel na ruskom trhu práve v tejto krajine.

Nissan v Petrohrade zdvojnásobil výrobnú kapacitu na 100 000 vozidiel a počet modelov, ktoré sa tam vyrábajú, z 3 na 5. V auguste tam začali s výrobou modelu Pathfinder a zanedlho príde do výroby nový Quashqai.

Novinka je voči predchodcovi ľahšia o 90 kg a je tiež najpriestrannejším X-Trailom zo všetkých generácii. K dispozícii je aj variant pre 7 cestujúcich. Nový X-Trail ponúka v príplatkovej výbave rôzne systémy, ako napríklad Nissan Safety Shield, asistent diaľkových svetlometov, Around View Monitor alebo detekciu pohybujúcich sa objektov.

MM, Nissan

NissanPetrohradX-Trail
Komentáre (0)
Pridať komentár