Nissan globálne znižuje emisie CO2

Automobilka Nissan je priekopníkom v znižovaní priemerných hodnôt emisií svojich modelov. S plne elektrickými automobilmi sa mu to darí výraznejšie, ako s bežnými vozidlami so spaľovacím motorom.

Nissan bol a je priekopníkom v oblasti elektrických vozidiel. Cieľom Nissan Green Program bude v roku 2016 znížiť emisie CO2 portfólia modelov o 20% voči roku 2005. Ide o veľmi vysokú métu.

Doteraz dokázal Nissan znížiť emisie CO2 o nezanedbateľných 15,4 %. Naproti tomu zvýšil počet predaných vozidiel v roku 2013 o 5,1 % oproti minulému roku. K deklarovanému cieľu je tak opäť o krok bližšie.

Výpočet je založený na množstve emisií CO2 delenom počtom predaných vozidiel na celom svete. Najvýraznejšími pomocníkmi sú samozrejme plne elektrické automobily. Modelu Leaf vyrobil už 120 000 kusov. V nedávno prišiel do predaja elektrický e-NV200.

Nissan tiež znižuje vplyv na životné prostredie rozsiahlymi úsporami energie. Čerpá z obnoviteľných zdrojov, ako je biomasa a solárna energia. V Mexiku využíva Nissan na svoju prevádzku veterné turbíny.

MM, Nissan

Nissan
Komentáre (0)
Pridať komentár