Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition

Na poslednej edícii modelu SLS AMG s prívlastkom AMG a GT si dal Mercedes skutočne záležať, a tak sa vozidlo lúči so všetkou slávou, ako sa patrí.

Punc jedinečnosti modelov rôznych edícii je aj v počte vyrobených kusov. Z Mercedesu SLS AMG GT Final Edition sa vyrobí len 350 kusov.

Motor z dielne AMG s výkonom 435 kW ( 591 k ) a krútiacim momentom 650 Nm poskytuje dych berúce zrýchlenie z 0 na 100 km/h len za 3,7 sekundy. Mamutí objem motora 6,3 litra zaručuje aj mamutí hlas, no ten budete pri maximálnej rýchlosti 320 km/h sotva počuť. Na rozkazovanie celému autu slúži 7-stupňová prevodovka AMG SPEEDSHIFT, ktorá je v usporiadaní Transaxle, teda umiestnená pri zadnej náprave.

Vozidlo však nie je výnimočné len hnacím ústrojenstvom. Na prvý pohľad zaujme už kapota s karbónovým vzhľadom, karbónové zadné krídlo a  kované disky kolies z dielne AMG, obuté do plášťov s rozmerom 265/35 R19 vpredu a 295/35 R19 vzadu. Plášte dodala spoločnosť Dunlop.

Výnimočný exteriér je dokonale doladený aj s exkluzívnym interiérom. Najviac zaujme detail plakety s poradovým číslom vozidla, ktorá sa nachádza na stredovej konzole a je vyrobený z karbónu. Dizajn interiéru celkovo v sebe spája množstvo prvkov z karbónu. Volant je potiahnutý materiálom Alcantara a má strieborný prúžok v polohe „12 hodín“.

Ak sa pýtate, či je možné si ešte niečo priplatiť do výbavy vozidla, odpoveď je áno. Napríklad karbónové spätné zrkadlá, keramicko-karbónové brzdy či priestorové ozvučenie Bang & Olufsen.

Model bude uvedený na trh v marci 2014. Jeho premiéra bola naplánovaná súčasne na dvoch autosalónoch – v Los Angels a v Tokiu. Od roku 2009, kedy bol model SLS uvedený už vzniklo mnoho špeciálnych edícii, no pre prípadných zberateľov môže byť práve tá posledná najcennejšia.

 

Miloslav Mihálik

AMGMercedes-BenzMercedes-Benz AMGSLS AMG
Komentáre (0)
Pridať komentár