Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition

Na poslednej edícii modelu SLS AMG s prívlastkom AMG a GT si dal Mercedes skutočne záležať, a tak sa vozidlo lúči so všetkou slávou, ako sa patrí.

Punc jedinečnosti modelov rôznych edícii je aj v počte vyrobených kusov. Z Mercedesu SLS AMG GT Final Edition sa vyrobí len 350 kusov.

Motor z dielne AMG s výkonom 435 kW ( 591 k ) a krútiacim momentom 650 Nm poskytuje dych berúce zrýchlenie z 0 na 100 km/h len za 3,7 sekundy. Mamutí objem motora 6,3 litra zaručuje aj mamutí hlas, no ten budete pri maximálnej rýchlosti 320 km/h sotva počuť. Na rozkazovanie celému autu slúži 7-stupňová prevodovka AMG SPEEDSHIFT, ktorá je v usporiadaní Transaxle, teda umiestnená pri zadnej náprave.

Vozidlo však nie je výnimočné len hnacím ústrojenstvom. Na prvý pohľad zaujme už kapota s karbónovým vzhľadom, karbónové zadné krídlo a  kované disky kolies z dielne AMG, obuté do plášťov s rozmerom 265/35 R19 vpredu a 295/35 R19 vzadu. Plášte dodala spoločnosť Dunlop.

Výnimočný exteriér je dokonale doladený aj s exkluzívnym interiérom. Najviac zaujme detail plakety s poradovým číslom vozidla, ktorá sa nachádza na stredovej konzole a je vyrobený z karbónu. Dizajn interiéru celkovo v sebe spája množstvo prvkov z karbónu. Volant je potiahnutý materiálom Alcantara a má strieborný prúžok v polohe „12 hodín“.

Ak sa pýtate, či je možné si ešte niečo priplatiť do výbavy vozidla, odpoveď je áno. Napríklad karbónové spätné zrkadlá, keramicko-karbónové brzdy či priestorové ozvučenie Bang & Olufsen.

Model bude uvedený na trh v marci 2014. Jeho premiéra bola naplánovaná súčasne na dvoch autosalónoch – v Los Angels a v Tokiu. Od roku 2009, kedy bol model SLS uvedený už vzniklo mnoho špeciálnych edícii, no pre prípadných zberateľov môže byť práve tá posledná najcennejšia.

 

Miloslav Mihálik

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov