Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel na Nürburgringu

Slávny okruh Nürburgring, takzvané „zelené peklo“, privíta 21. a 22. júna jazdcov na tradičných 24-hodinových pretekoch. Automobilku Opel budú reprezentovať Astry OPC.

Legendárne 24-hodinové preteky ADAC Zurich odjazdia automobily na svetoznámom okruhu už po 42. krát.  Opel má  v histórii vytrvalostných pretekov dlhú tradíciu. Deväť majstrov prišlo do cieľa na vozidlách Opel. Spolu získali 17 priamych víťazstiev. S 594 víťazstvami v triede je Opel treťou najúspešnejšou značkou.

Pamätný moment pre Opel nastal bol v roku 2003, keď vo 24-hodinovke získali víťazstvo Manuel Reuter, Timo Scheider, Marcel Tiemann a Volker Strycek. Jazdci odjazdili preteky na automobile Opel Astra V8 Coupe.

Oepl Astra OPC Opel Astra OPC

Na podujatí bude veľa súkromných pretekárskych vozidiel a automobilku Opel zastúpi 10 vozidiel Astra OPC Cup. Pretekársku verziu Astry optimalizovali pre sezónu 2014. Poskytuje tak vysoký výkon a profesionálne technológie za dostupnú cenu.

Toto podujatie je viac, než len extrémne preteky. Každoročne pritiahne približne 200 000 fanúšikov, ktorí sem prídu na prehliadku najmodernejších automobilov a techniky. ADAC Zurich 24-hodinovka začne v sobotu, 21. júna o 16:00.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov