Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Mondeo ST-Line

Ford rozširuje ponuku vozidiel s paketom ST-Line, ktorý nedávno odhalil pre svojho zástupcu v strednej triede, model Mondeo.

Ford Mondeo ST-Line je najnovším prírastkom do rodiny športovo ladených Fordov. Nedávno predstavená Fiesta ST síce priniesla vyšší výkon, Mondeo si však bude musieť vystačiť so zmenami v exteriéri a interiéri.

Ford predstavil nový paket spolu s vynovenou Fiestou ST pri príležitosti podujatia Festival of Speed v anglickom Goodwoode. Na akciu doviezli zástupcovia automobilky tiež horúcu novinku Ford GT.

Podľa viceprezidenta Fordu pre marketing v Európe, Roelanta de Waarda, je nové Mondeo ST-Line pokračovateľom tradície, ktorú začalo prvé Mondeo ST220 v roku 2002. Verzia ST-Line tiež rozširuje bohatú ponuku rôznorodých modelov Mondea.

To je s paketom k dispozícii ako 4-dverová, 5-dverová alebo kombi verzia. Predné mriežky sú vyvedené do lesklej čiernej farby, s ktorými kontrastujú LED denné svetlomety. Novinkou sú tiež obdĺžnikové hmlové svetlá.

Ford Mondeo ST-Line Ford Mondeo ST-Line

Predný spojler dopĺňa športový „look“. Zadný nárazník má doplnený difúzor v lesklej čiernej farbe. Na okraji zadného nárazníka sú chrómové koncovky výfuku, ktoré s ním jemne kontrastujú. V sérii je automobil dostupný s 18-palcovými diskami, za príplatok budú v ponuke 19-palcové disky v metalizovanej sivej farbe.

V interiéri nájdeme športové sedadlá s červeným prešívaním. Perforovaná koža je tiež na volante a madle ručnej brzdy. Prahové lišty majú logo ST. Podvozok je voči bežnému Mondeu nižší o 10 mm.

Mondeo ST-Line je k dispozícii s 3 zážihovými a 3 vznetovými motormi. Zážihový základ je 1,5 EcoBoost s maximálnym výkonom 118 kW (160 k). Silnejší variant 2,0 EcoBoost je v ponuke s dvomi verziami výkonu. Slabšia disponuje 149 kW (203 k) a silnejšia 176 kW (240 k).

Najslabším vznetovým derivátom je 2,0 TDCi s výkonom 110 kW (150 k). Silnejšia verzia má 132 kW (180 k). Biturbo štvorvalec disponuje výkonom 154 kW (210 k). K dispozícii sú 6-stupňové manuálne a automatické prevodovky. Vznetové motory so 110 kW (150 k) a 132 kW (180 k) majú na výber medzi pohonom predných alebo všetkých štyroch kolies.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov